Over Atelier de Gevelsteen

Netty Hageman-Beudeker is eigenaar van Atelier de Gevelsteen. Sinds 1997 woont zij met haar gezin in een oude voormalige smidse in Midwoud, vlakbij Hoorn.  Het atelier bevindt zich in 'het achterhuis'.

Netty: 

"Het werken met klei is een pure ambacht die al vanaf de oudheid wordt toegepast. Ik voel mij thuis in deze ambachtelijke manier van werken.

Al van jongsaf aan volgde ik in mijn vrije tijd cursussen tekenen en schilderen. Ik volgde diverse colloquia kunstgeschiedenis aan de Vrije Academie in Amsterdam. Daarna deed ik twee jaar cursussen in oude decoratie- en verftechnieken en vier jaar keramiek en boetseren  bij de Blauwe Schuit in Hoorn. 

Door mijn interesse voor oude decoratietechnieken viel mijn oog vaak op de gevelversiering van historische panden. Vooral de gevelstenen trokken mijn aandacht. Al snel begon ik zelf gevelstenen en reliëfs te maken. De combinatie van ontwerpen, boetseren en schilderen vind ik heel plezierig om te doen.

Ook de interactie met de opdrachtgever is voor mij heel inspirerend. Elke opdracht is weer anders, dat maakt mijn werk afwisselend en uitdagend!"

 

Atelier de Gevelsteen | info@degevelsteen.nl